fbpx

RIIS

ERHVERVSBYGGERI

RIIS Entreprise har stået for opførelsen af RIIS’ hovedkontor i Kolding. Bygningerne er blevet tegnet og bygget med inspirationen fra ”Bryggen” i Bergens havn i Norge i samarbejde med arkitekt, Tormod Olesen.

I Bryggen ligger huse, bygget af træ, gavl ved gavl og åbner sig ud mod kajen, hvor skibene i Hansa-tiden læssede og lossede varerne. Der er snævre smøger mellem husene, der kan udvides ind i dybden.

Bygninger i Kolding ligger med deres brede gavle ind mod et transportareal, hvor skibene i Bryggen er erstattet af køretøjer. De 6 bygninger er alle med samme tværprofil og har en speciel bærende konstruktion. Konstruktionstypen stammer fra Schweiz og gør, at de vandrette kræfter optages i et kraftigt limtræsspær placeret i midten af bygningen.

Den ene af bygningerne har samme træprofil, som de øvrige. Derudover er den anderledes i sin konstruktion og opført efter gamle, traditionelle håndværksmetoder. Der er anvendt genbrugstømmer fra et nedrevet pakhus i Svendborg til hele den synlige, bærende konstruktion i det åbne kontorlandskab. Gulvet er lagt i gule Flensborgsten, der stammer fra en gård ved Hejls, der blev væltet af orkanen i 1999. Overalt er der brugt naturmaterialer og behandlinger uden kemiske processer.

Det har betydet en hurtig og tør byggeproces og har givet et fint indeklima, der støttes af lys og luft fra det store, gennemgående og markante ovenlys.

I maj 2011 flyttede RIIS Entreprise ud af bygningerne for at etablere sig i større bygninger på Jernet 39 i Kolding.